Dyrektor Szkoły Podstawowej we Wrzesinie ogłasza nabór na stanowisko kucharza na umowę o pracę w wymiarze pełnego etatu od dnia 26 października 2020 r.
Warunki zatrudnienia:
- forma zatrudnienia umowa o pracę od 26 października (wakat);
- wymiar zatrudnienia cały etat ( 40 godz.) czas pracy 7.00-15.00.
- Wymagania związane ze stanowiskiem
- niezbędne:
- obywatelstwo polskie;
- pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych;
- minimum wykształcenie zawodowe związane z gastronomią;
- stan zdrowia pozwalający na wykonywanie pracy na stanowisku kucharza.
- dodatkowe:
- umiejętność gotowania i przyrządzania posiłków wg jadłospisu: standardowego, bezmlecznego, bezglutenowego, zgodnego z zasadami zdrowego żywienia;
- umiejętność obsługi urządzeń AGD;
- umiejętność doboru odpowiednich środków do utrzymania czystości bloku żywienia;
- pożądane cechy kandydata: sumienność, odpowiedzialność, zaangażowanie, umiejętność pracy samodzielnej i w zespole, właściwa postawa etyczna.
- staż pracy: min. 2 lata na stanowisku kucharz.
- niezbędne:
- Zakres zadań:
- przygotowywanie higienicznych posiłków zgodnie z normami żywieniowymi, dbanie o najwyższą ich jakość i smak;
- stosowanie w pracy wymogów HCCP, GHP (dobrej praktyki higienicznej) i GMP (dobrej praktyki produkcyjnej);
- uczestniczenie w planowaniu jadłospisów;
- przestrzeganie zasad technologii i estetyki przygotowywanych posiłków oraz przepisów bhp, ppoż., higieniczno-sanitarnych;
- mycie naczyń i sprzętu kuchennego zgodnie z obowiązującą instrukcją;
- utrzymanie w stanie używalności powierzonego sprzętu kuchennego i ubrań ochronnych;
- dbanie o czystości pomieszczeń kuchennych, utrzymywanie bieżącej czystości urządzeń gastronomicznych i całego bloku żywieniowego;
- przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych zgodnie z zaleceniami instytucji sanitarnej;
- wykonywanie innych zleconych prac na terenie bloku żywieniowego i oddziału przedszkolnego
- kultura obsługi dzieci i pracowników szkoły korzystających ze stołówki.
- Wymagane dokumenty:
- CV, list motywacyjny;
- kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie, kwalifikacje i umiejętności zawodowe;
- oświadczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do pracy na stanowisku kucharza;
- oświadczenie o pełnej zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z pełni praw publicznych;
- oświadczenie, że kandydat wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r. poz. 922) w celu przeprowadzenia naboru na stanowisko kucharza.